Debat
2   2

Kort og chunks

At anvende elektroniske kort i emner om fester og højtider

Kort og chunks.

For år tilbage fik jeg en 8. klasse til at sende et elektronisk julekort til julemanden. Eleverne syntes, det var noget barnagtigt pjat, for julemanden findes jo ikke. Men da de fik svar på deres kort, ja så var de ikke helt så sikre alligevel.

Artiklen fortsætter under banneret

Selvfølgelig handler dette indlæg ikke om, hvorvidt julemanden findes eller ej, men det handler om at give eleverne oplevelser af, at de ikke lærer sprog alene for at kunne tale med hinanden i klassen. Sprog handler om færdigheder, viden, kompetencer og dannelse til at kunne begå sig i og forholde sig til en meget kompleks omverden og dens mange muligheder – også om jul som emne i sprogfagene. For måske bør emnet ”jul” ikke hedde ’jul’ i den multietniske og multikulturelle skole og omverden men indgå i et bredere emne med en temaoverskrift som ”Fester og højtider”. Dette vil være en inkluderende tilgang til et emnearbejde, der involverer alle elever i klassen/holdet, uanset om de er grønne eller trekantede. Og så vil der opstå et behov for en masse viden om ord og udtryk, for ’hvordan siger/skriver man’ ?

Her er det en oplagt mulighed helt fra 5. klasse i fransk og tysk at skrive elektroniske kort med en hilsen til venner og familie ud fra chunks, som du skriver på tavlen og/eller i klassens elektroniske ordbog.

Her er et link til fransk:

http://www.linternaute.com/cartes-de-voeux/card/459015/618ed463f11a331bd9a894176a733bc6/

 

Bonne fête à tous.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.844 andre er allerede tilmeldt