Blog
0   9

Hvordan planlægger jeg en undervisning i fransk ud fra et kommunikativt sprogsyn?

Abonner på nyt om Fransklærerens hjørne i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vedhæftet mit bud på en planlægningsmodel der er tænkt som en "køreplan" for en kommunikativ sprogundervisning med vægt på et kognitivt tilegnelsessyn.

Som ny sproglærer i fransk kan det være en større udfordring at skulle overskue, hvordan man helt konkret kan sikre sig, at man levere en undervisning, der læner sig op ad de Nye Fælles Mål - altså en interkulturel undervisning med et kommunikativt og kognitivt sigte, der ligeledes har læringsmål in mente. Vedhæftet findes mit bud på en sådan mode.

Respons på skriftlige produkter

Vi kan nok alle nikke genkendende til, at det kan være svært at nå at få givet ordentlig respons på samtlige elevers skriftlige produkter, og ofte vælger man blot at give en opgaver for, som man så efterfølgende "retter" med den røde kuglepen. Det er jo nok det letteste! Men hvad lærer eleverne så af dette? Hvis de da overhovedet kigger på opgaven, når den kommer retur? Vi er nødt til at arbejde med ét fokus ad gangen, hvor jeg tænker, at arbejdsgangen kunne være således:

1. Brug den første side i vedhæftede dokument "Processkrivning og rettearbejde", som er møntet på ELEVERNS respons til hinanden. 

Artiklen fortsætter under banneret

2. Brug herefter den anden side som er tænkt som LÆRERENS respons til eleven efterfølgende!

Lad os håbe, at tiden slår tid - for med kun tre lektioner om ugen i udskolingen kan procesorienteret skrivning være noget af en tidsrøver. 

Del ENDELIGE dine erfaringer med mig og alle andre på denne blog!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
891 andre er allerede tilmeldt