Blog
0   7

Hør Stefan Hermann i www.den2radio.dk

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I udsendelsesrækken Gamle Pædagoger er Egon Clausens samtaletur nået til Stefan Hermann, Hør dem - og bliv tænksom.

Egon Clausen har sat en række Gamle Pædagoger stævne i studiet på den2radio. Tidligere har jeg på min blog omtalt og linket til samtaler med Brian Degn Mårtensson, Peter kemp, Jens Raahauge, Thorkild Thejsen og Jakob Jespersen.

Nu er det rektor Stefan Hermann, som Egon Clausen deler mikrofon med.

Artiklen fortsætter under banneret

Her er den2radios foromtale af udsendelsen:

I serien GAMLE PÆDAGOGER har Egon Clausen en samtale med rektor Stefan Hermann fra Professionshøjskolen Metropol i København. Stefan Hermann har netop udgivet en bog med titlen: Hvor står kampen om dannelsen? I bogen kritiserer Stefan Hermann den aktuelle diskussion om folkeskolen for at være kørt fast i et fjendtligt forhold mellem to positioner, hvor den ene ser tilbage og længes efter en skole med humane og demokratiske idealer, mens den anden ser fremad mod livet i en benhård konkurrencestat. Stefan Hermann peger på, at andre positioner må være mulige, og han spørger, hvad der blev af begreber som flid, selvdisciplin og pligt? Hvilken status har øvelse, rutine, selvovervindelse? Hvad med de gode gamle dyder såsom ordentlighed, ordholdenhed, koncentration og ærlighed? Stefan Hermanns bog: Hvor står kampen om dannelsen? Udigivet på Informations forlag, 2016.

den2radio.dk/udsendelser/gamle-paedagoger-stefan-hermann/


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ