Blog
0   7

Jeg har lige fået en rød rose!

Abonner på nyt om Biologi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Af selveste den nye undervisningsminister, som på DR2 sagde, at det er lærernes fortjeneste, at PISA undersøgelsen er så positiv. Det er altid dejligt med roser og klap på skuldrene, og så må der jo være noget af det vi gør, der virker. Også selv om vi godt ved, at PISA ikke måler alt.

Det mest positive ved undersøgelsen er, efter min mening, at de fleste af eleverne rent faktisk godt kan lide at have naturfag. Glæden ved naturfagene og interessen for dem er simpelthen steget. Jeg tænker tilbage på min egen folkeskole og gymnasietid – der var det to helt særlige læreres ”skyld”, at jeg endte med at tage biologi som linjefag. Først Bent og senere Jørgen underviste i det ene biologiske emne efter det andet med et engagement og en entusiasme, som vækkede interessen og lysten til at finde ud af mere hos os teenagere. Vi prøvede alverdens spændende forsøg af – noget gik efter planen, andet gjorde ikke, men vi følte, at vi var på opdagelse sammen. Jeg er sikker på, at en begejstret lærer, der brænder for sit fag, laver en bedre undervisning, end én, der er blevet sat til det, fordi skemaet skulle gå op. Hvad enten man har linjefag eller ej, så er det jo bare meget sjovere for både lærer og elever, når man underviser i noget, der interesserer en.

Meeen siden det nu snart er jul, så lad os ønske os, at den venlige undervisningsminister anerkender, at det nu ikke er helt nok med mundtlige røde roser, hvis vi fortsat skal skabe interesse for naturfagene. Fortsæt selv ønskesedlen – god Jul.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt