Det er nok ikke årstiden til at advare mod alle med nissehuer, men mod metoden, siger skolechef Søren Aakjær efter et frækt tyveri på Beder Skole.

Skolechef advarer mod nisseklædte tyve

To tyve forsøgte natten til i dag at lænse Beder Skole i Aarhus for værdier. Tyvene gik klædt i nissehuer rundt på skolen mandag, og det lykkedes dem at stjæle en A-nøgle, som de brugte ved tyveriet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nisser er næppe et sjældent syn på skolerne i disse dage. Så da to mænd i 20'erne med nissehuer i går gik rundt på Beder Skole i Aarhus, lykkedes det dem at besøge både forberedelsesrum, klasselokaler og værksteder. Og ved at aflede en medarbejders opmærksomhed fik de fingre i en A-nøgle, før de blev vist væk. Deres forklaring på besøget var, at de ledte efter deres lillebror. 

Heldigvis blev tyveriet hurtigt opdaget og meldt til politiet. Skolens personale låste alt af værdi inde og der blev tilkaldt ekstra vagtmandskab til natten. 

Tyvene kom på besøg om natten, men nåede ikke at tage noget af værdi. Alarmen gik, og politiet kom hurtigt. 

Chef for skoler, dag- og fritidstilbud i Aarhus Kommune Søren Aakjær advarer andre skoler om at passe ekstra på. 

"Det er nok ikke årstiden til at advare mod alle med nissehuer, men mod metoden. Det er usædvanlig frækt, at man under dække af at lede efter en lillebror går rundt på skolen, selv om man bliver antastet af medarbejdere. Man kunne være bekymret for, at det gentager sig. Derfor er det som altid vigtigt at sikre sig, at besøgende i et dagtilbud, en skole, en fritidsklub eller for den sags skyld et ældrecenter har et legitimt ærinde," siger han.

Beder Skole har fået kodet alle låse om, så nøglerne ikke længere kan bruges.

 

Powered by Labrador CMS