Sønderborg Kommune
0   9

Skoleledere og tillidsfolk i Sønderborg fandt melodien

En flok af de mandlige skoleledere i Sønderborg har et band, The Leaders. I aftes fik de sangerinde på et enkelt nummer, lærerkredsformand Annette van Buren, som kulmination på et seminar, hvor skoleledelser og tillidsfolk havde intens dialog.

"Det har simpelthen været to fede dage", fortæller Annette van Buren. "Det er jo ikke raketforskning, og jeg kan bare anbefale det til alle!"

Det, hun anbefaler, er at man sætter tiden af til, at samtlige medlemmer af skoleledelserne, alle tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, hele kredsstyrelsen og skoleforvaltningen mødes og taler sammen.

Det var en af Sønderborgs skoleledere, der fik ideen, og så blev der nedsat et udvalg med et par skoleledere og et par fra kredsstyrelsen, som arrangerede halvanden dags program for de omtrent 100 mennesker fra Sønderborg Kommunes 17 skoler.

I Sønderborg - som så mange andre steder - har det været tydeligt, at der var meget forskellig opfattelse af, hvornår man har haft en dialog om lærerens opgaveoversigt, som man skal ifølge overenskomsten.

Artiklen fortsætter under banneret

"Dér, hvor filmen knækker er jo, når den ene part siger, at man har haft en dialog, og den anden overhovedet ikke har oplevet en dialog".  

Det er noget, kreds og kommune har arbejdet meget med i det lokale administrationsgrundlag. I går havde skoleledere og tillidsrepræsentanter så besøg af forhandlingsrådgiveren Søren Viemose, som fortalte om, hvad forskningen om det problem siger, og om hvordan man kan lave processen, så den opleves retfærdig.

Bagefter kunne man vælge sig ind på gruppearbejder om nogle af de mange opmærksomhedspukter, som deltagerne på forhånd havde sendt ind, de gerne ville tale om. Til sldst blev alle sat sammen skolevis og skulle udarbejde en handleplan for noget, de vil tage hjem og arbejde videre med på skolen. Om aftenen var der bar, hygge og dans til The Leaders, og i dag har hver skole fortalt om 'den gode historie' fra deres skole. Særlig opmærksomhed fik selvfølgelig Broager Skole, der lige har fået Arbejdsmiljøprisen.

 Og til slut var der fælles kortræning:

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ