Anmeldelse Dansk indskoling
0   2

Gentagelser og variation i god balance

Vejen til bedre stavning.

Stavevejen 2

Fakta


Titel
Stavevejen 2

Forfatter
Marianne Brandt Jensen, Mogens Brandt Jensen

Pris
62,50

Sider
64


Øvelserne findes på stavevejen.dk, som man har adgang til med abonnement på elevunivers.dk. Kontakt udgiver for pris og betingelser

Type
Elevhæfte

Forlag
Alinea


Pris
446,25

Sider
106

Type
Lærervejledning

"Stavevejen 2" retter sig mod danskundervisning i 4. klasse og er en revideret udgave, der er tilpasset Fælles Mål 2014. Hæftet er en del af en serie på syv. Hæftet indeholder øvelser i grammatik, retstavning og tegnsætning. Der er fokus på blandt andet dobbelt- eller enkeltkonsonanter, stumme bogstaver og morfemer.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet har et lækkert og overskueligt design med farvekoder og tydelige markeringer af de ord, der er fokus på i de forskellige øvelser. Illustrationerne er flotte og farverige. Formatet er A4, og der er godt med luft mellem linjerne, som giver et overskueligt og roligt præg, samtidig med at det er inspirerende. Der er både almindelige diktater og billeddiktater, hvilket giver en god afveksling. Til nogle af opgaverne er tegneopgaver, som skal hænges op i klassen. Her får eleverne mulighed for social aktivitet. "Stavevejen 2" balancerer fint mellem varierede opgaver og gentagelser, der harmonerer fint med trinmålene. Eleverne får strategier til at stave ord og skelne lydrette ord fra ikkelydrette. Eleverne skal desuden evaluere sig selv og skrive, hvad de har lært.

På "Stavevejen"s træningssite er sjove spil som for eksempel morfemkøkkenet, hvor man kan skære ord op på et spækbræt med hakkelyde. I badekarret kan man fodre hvalrossen med fisk, hver gang man fanger boblerne med de rigtige endelser. I ordræs er der racerbiler, hvor man skal klikke på den garage, som bilen skal køre ind i. Med hæftet følger en god pædagogisk lærervejledning med kopiark til diktater og retteark.

Jeg anbefaler alligevel "Stavevejen 2" til undervisningsbrug, da den giver eleverne god mulighed for at arbejde individuelt med grammatik, stavning og tegnsætning. Hertil komplementerer træningssitet fint og giver en sjov, legende dimension i læringen, en pause fra bogen og læring på en anden måde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.272 andre er allerede tilmeldt