Jeg synes, det er sundt med konkurrence. Men det, vi som byråd har ansvar for, er folkeskolerne. Og der kan vi se, at vi er udfordret i det centrale Herning, siger borgmester Lars Krarup.

Herning går ind i konkurrencen med friskolerne

Budgetforligspartierne i Herning Kommune har besluttet helt ekstraordinært at afsætte 25 millioner kroner til at renovere de fire store skoler i Herning By. Det sker, fordi flere og flere forældre søger mod friskolerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"På landsplan er tendensen, at flere forældre vælger friskoler til deres børn. Det er samme tendens, vi ser i Herning by. Jeg vil gerne understrege, at jeg intet har imod friskoler, og at jeg synes, det er sundt med konkurrence. Men det, vi som byråd har ansvar for, er folkeskolerne. Og der kan vi se, at vi er udfordret i det centrale Herning", sger borgmester Lars Krarup, Venstre, i en pressemeddelelse.

Dansk Folkeparti, Venstre, Det Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Kristendemokraterne og Dansk Samling har fundet pengene til at renovere de fire byskoler, 'for skolernes fysiske fremtoning og standard betyder noget for tilfredsheden med skolen hos både elever, personale og forældre', siger Lars Krarup.

Uden for byen har Herning Kommune de senere år bygget mange nye skoler, Tjørring, Snejbjerg og Vildbjerg, og Lindbjergskolen i Hammerum-Gjellerup. Nu kommer turen altså til  Herningsholmskolen, Lundgårdskolen, Vestervangskolen og Brændgårdskolen, hvor det især er toiletforholdene, indgangspartierne og lege/lære-mulighederne i skolegården, der bliver opgraderet.