Debat

Flygtninge og personalegoder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lotte Lange skrev i Folkeskolen nummer 21, at der i DLF's vedtægter står, at foreningen »tager stilling til samfundsmæssige emner«. Derfor var det i orden, at DLF skrev et brev, hvori man udtrykte sin holdning til sagen om de irakiske flygtninge.

Min kommune har besluttet at tilbyde de ansatte personalegoder betalt over lønnen, heriblandt sundhedsforsikringer. Er et tilbud om sundhedsforsikringer så godt eller skidt? Det afhænger af øjnene, der ser. Min kreds, Halsnæs­kredsen, mener, at det underminerer sundhedssystemet, og derfor må jeg ikke takke ja til tilbuddet om sundhedsforsikring, hvis jeg skulle ønske det. Dette forbyder min fagforening mig. Det lyder lidt grotesk, ikke? Må DLF/min kreds ikke have en mening om private sundhedsforsikringer? Jo, det må de gerne, helst dog som privatpersoner, men hvorfor skal de ligefrem forbyde mig at træffe et selvstændigt valg? Er det, fordi de ved bedre, hvad der er godt for mig og samfundet? Kredsen begrunder det som sagt med, at det underminerer det danske sundhedsvæsen. Det er da en politisk udmelding, man kan forstå. Jeg er irriteret over, at mine medlemspenge går til at udtrykke politiske holdninger, og bliver dybt frustreret, når min fagforening umyndiggør mig og tager en ideologisk kamp på mine vegne. Lad fagforeningen tage sig af løn og arbejdsvilkår og demokratiet tage sig af samfundsudviklingen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler