Debat

Fremtidens skole

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En god begyndelse i folkeskolen er afgørende for vores børns fremtidige muligheder for at gennemføre en uddannelse og få succes på arbejdsmarkedet.

Folkeskolen er vores børns første møde med uddannelsessystemet. Det er her, de skal lære glæden ved at blive udfordret fagligt. Nysgerrige og engagerede unge er en af velfærdens vigtigste byggesten.

Derfor er det nødvendigt, at folkeskolen kan se frem til flere timer, færre elever i klasserne, moderne bøger, ordentlige lokaler og en bedre specialundervisning.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det er helt uacceptabelt, at mange kommuner i dag er så presset på økonomien, at der bliver skåret i timetallet og antallet af lærere, mens klassekvotienten sættes op.

I dag står mange lærere alene med klasser på 28 elever, der har vidt forskellige forudsætninger og sociale baggrunde.

Jeg tror på en vision om en skole, der fungerer som løftestang for de børn, der ikke har en stærk boglig baggrund med hjemmefra. En skole, hvor der ofte er flere lærere i hver klasse med tid og forudsætninger til at give en passende undervisning.

Forkortet af redaktionen