Blog
3   53

Fanges vores børn i et læringsbur

Abonner på nyt om Folkeskoleforældre i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Man kalder det elevcentreret skole, men skolen og undervisningen er alt andet centreret om elevens behov. Der sker en kortslutning mellem hvad der siges, og hvad man reelt udsætter eleven for.

Tegner Maud M Pedersen 

Tekstforfatter Anette Lind

Artiklen fortsætter under banneret

Man kalder det elevcentreret skole, men skolen og undervisningen er alt andet centreret om elevens behov. Der sker en kortslutning mellem hvad der siges, og hvad man reelt udsætter eleverne for. Det er i stedet eleven som placeres i et læringsbur, hvor læringsmål er åndeligt foder. I disse år udrulles læringsportaler, hvor barnet konstant bliver vurderet som en kan/kan-ikke. Eleven skal måles – op imod sig selv, i forhold til nogle kriterier, som andre har sat. Fokus bliver, at eleven ”skal blive så dygtig, som eleven kan” – men dygtigheden er målbarhed i et teknokratisk system som sender læringsdata, resultater i nationale test og PISA i digitale systemer. Imens kan livet, virkeligheden, naturen, kunsten, det skønne, kreative, skæve, musikken, kunsten og kærligheden vente udenfor.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ