Anmeldelse Dansk mellemtrin
0   9

Moderne stavetræning

Materialet giver læreren et fremragende overblik over elevernes niveau i stavning og gør arbejdet med at forberede dem til afgangsprøven meget lettere.

Fakta


Titel
iStav


Se forlagets hjemmeside for pris

Forlag
Alinea

"iStav" er et digitalt materiale fra Alinea, der har fokus rettet mod elevernes stavning i 7. til 9. klasse. Materialet fokuserer på retstavning, tegnsætning og grammatik. Materialet er tæt knyttet til retskrivningsprøven ved folkeskolens prøve efter 9. klasse og de gældende Fælles Mål for området.

Artiklen fortsætter under banneret

Retskrivningsprøven i 9. klasse prøver eleverne i de klassiske fejltyper, som oftest optræder på dansk. "iStav" har nogenlunde samme fokus og træner ganske enkelt eleverne i at håndtere disse forskellige stavemæssige udfordringer, som de møder på deres vej mod prøven efter 9. klasse.

Det digitale læremiddel er bygget op med et læringsmodul og et træningsmodul. Læringsmodulet har til formål at lære eleverne strategier og sproglig viden til at stave så godt som muligt. Eleverne kan arbejde i par eller individuelt i læringsmodulet.

Træningsmodulet træner så at sige eleverne i det stofområde, der er gennemgået i læringsmodulet, og her arbejder eleverne individuelt på lige netop det faglige niveau, der udfordrer dem. Eleverne træner stavning på deres eget niveau, hvilket betyder, at de lige netop hele tiden bliver fagligt udfordret, der hvor de er. Elevernes progression bliver registreret, så læreren efterfølgende kan følge hver enkelt elev meget præcist og dermed støtte eleven i det videre arbejde med stavning.

Navnlig det faktum, at læreren kan få et præcist overblik over elevernes udvikling og progression digitalt, frigør en mængde tid til læreren, som så kan bruges til at planlægge videre forløb for hver enkelt elev. Det gør materialet til en sikker fuldtræffer, sammenholdt med det faktum at materialet er tæt knyttet til kravene i retskrivningsprøven efter 9. klasse.

Det er to væsentlige faktorer, som mange dansklærere i udskolingen efterspørger, og nu er materialet altså på markedet – brug det!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt