Anmeldelse Idræt
1   7

Website med klart fokus på idræt i udskolingen

Idræt er blevet eksamensfag. På dette website er vejen til prøven lagt, og læreren er godt hjulpet.

Fakta


Titel
Idræt 7-9


1.125 kroner per klasse per år

Forlag
Gyldendal

”Idræt 7-9” er et website, der skal hjælpe idrætslæreren i folkeskolen med at skabe sammenhæng i idrætsfagets vej mod prøven i idræt, der afslutter 9. klasse. Websitet har et klart fokus på udskolingen og med tydelig kvalificering af idrætsfaget i 7. til 9. klasse.

Websitet giver en god og overskuelig faglig indsigt i de daglige udfordringer i idrætsundervisningen. Hele sitet bygger på idrætsfagets forenklede Fælles Mål: alsidig idrætsudøvelse, idrætskultur og relationer og krop, træning og trivsel.

Artiklen fortsætter under banneret

”Idræt 7-9” tager grundlæggende udgangspunkt i en lang række beskrivelser af forløb, der giver en god og præcis faglig inspiration. Alle forløbene er inddelt efter de indholdsområder, 9. klasse kan trække til prøven i idræt: boldbasis og boldspil, kropsbasis, dans og udtryk, løb, spring og kast, redskabsaktiviteter, fysisk træning og natur- og udeaktiviteter

Forløbene på sitet bygger på Fælles Mål og læringsmål, teori, øvelser og evaluering. Sitet giver også, gennem en meget grundig lærervejledning, tydelige bud på undervisningsplaner, læringsmål og lærerens mulighed for at se tegn på læring. Sitet giver også eleverne mulighed for at anvende logbog i idrætsundervisningen.

Ud over beskrivelse af forløb og en tydelig lærervejledning findes der på websitet en tilgang til bibliotek og en beskrivelse af prøven i idræt. Prøven beskrives præcist og giver læseren en klar forståelse for indholdet og en meget anvendelig beskrivelse af ideer til temaer, som kunne være grundlag for den undervisning, der baner vejen, eksempelvis arbejdet med udgangspunkt i samarbejde, fairplay eller identitet.

Websitet indeholder også en række litteraturforslag og videoklip, områder, der hele tiden udvikles løbende på sitet.

”Idræt 7-9” kan ses i tæt tilknytning til materialet ”Tjek på idræt”, der også er udgivet i samarbejde med Gyldendal, og med websitet og materialet ”Tjek på idræt” vil man som ansvarlig og seriøs idrætslærer være godt fagligt rustet i arbejdet på vej mod prøven i idræt.

Alt i alt et website, der varmt kan anbefales. Websitet er ”in progress” og vil udvikle de forskellige områder og klassetrin løbende. Det er fagligt sikkert og har en god tydelig brugervenlighed, der kan anvendes af både idrætslærere og elever.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
5.146 andre er allerede tilmeldt