Anmeldelse

Website med klart fokus på idræt i udskolingen

Idræt er blevet eksamensfag. På dette website er vejen til prøven lagt, og læreren er godt hjulpet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Idræt 7-9” er et website, der skal hjælpe idrætslæreren i folkeskolen med at skabe sammenhæng i idrætsfagets vej mod prøven i idræt, der afslutter 9. klasse. Websitet har et klart fokus på udskolingen og med tydelig kvalificering af idrætsfaget i 7. til 9. klasse.

Fakta:

Titel: Idræt 7-9

Forlag: Gyldendal

Websitet giver en god og overskuelig faglig indsigt i de daglige udfordringer i idrætsundervisningen. Hele sitet bygger på idrætsfagets forenklede Fælles Mål: alsidig idrætsudøvelse, idrætskultur og relationer og krop, træning og trivsel.

”Idræt 7-9” tager grundlæggende udgangspunkt i en lang række beskrivelser af forløb, der giver en god og præcis faglig inspiration. Alle forløbene er inddelt efter de indholdsområder, 9. klasse kan trække til prøven i idræt: boldbasis og boldspil, kropsbasis, dans og udtryk, løb, spring og kast, redskabsaktiviteter, fysisk træning og natur- og udeaktiviteter

Forløbene på sitet bygger på Fælles Mål og læringsmål, teori, øvelser og evaluering. Sitet giver også, gennem en meget grundig lærervejledning, tydelige bud på undervisningsplaner, læringsmål og lærerens mulighed for at se tegn på læring. Sitet giver også eleverne mulighed for at anvende logbog i idrætsundervisningen.

Ud over beskrivelse af forløb og en tydelig lærervejledning findes der på websitet en tilgang til bibliotek og en beskrivelse af prøven i idræt. Prøven beskrives præcist og giver læseren en klar forståelse for indholdet og en meget anvendelig beskrivelse af ideer til temaer, som kunne være grundlag for den undervisning, der baner vejen, eksempelvis arbejdet med udgangspunkt i samarbejde, fairplay eller identitet.

Websitet indeholder også en række litteraturforslag og videoklip, områder, der hele tiden udvikles løbende på sitet.

”Idræt 7-9” kan ses i tæt tilknytning til materialet ”Tjek på idræt”, der også er udgivet i samarbejde med Gyldendal, og med websitet og materialet ”Tjek på idræt” vil man som ansvarlig og seriøs idrætslærer være godt fagligt rustet i arbejdet på vej mod prøven i idræt.

Alt i alt et website, der varmt kan anbefales. Websitet er ”in progress” og vil udvikle de forskellige områder og klassetrin løbende. Det er fagligt sikkert og har en god tydelig brugervenlighed, der kan anvendes af både idrætslærere og elever.