Anmeldelse Sløjd
0   7

Sløjd som dannelse

Fremragende svensk bog om sløjd, og hvorfor det er vigtigt.

Slöjda för livet

Fakta


Titel
Slöjda för livet

Pris
148

Sider
214

Forlag
Lärarförlaget


Man kan ikke sige: Nu er denne fantastiske bog endelig kommet! Den er faktisk udkommet første gang i 2008 og er allerede fjerde oplag. Men det viser, at bogen faktisk er fantastisk, ellers ville den ikke udkomme i så mange oplag så hurtigt.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen beskriver den pædagogiske sløjd – skolesløjden – som den ser ud fra forskellige vinkler. Forfatterne i bogen er dels de forskere, der har været med i det store svenske forskningsprogram ”Kommunikation och lärande i slöjdpraktiker”, dels andre med virkelig specialviden på området.

I bogens forord diskuterer redaktørerne sløjdens betydning i skolen og lægger vægt på, at man i Sverige de sidste mange år har haft hovedvægten for sløjden liggende på det alment dannende. Det er for at skabe mennesker, der kan begå sig i det moderne samfund – også set fremadrettet – at man i den svenske folkeskole skal lære at beherske ”slöjdprocessen”.

Bogen har 16 kapitler. Af disse kan i flæng nævnes: "Slöjden såsom medel att uppfostra människor", "Slöjd för flickor och slöjd for gossar", "Formsinnets fostran", "Slöjdcirkus – et tält för lärande", "Informationsteknik – ett redskap i slöjden", "Intuitionens roll i estetiske lärprocessor", "Kommunikationen i skolans slöjdpraktik", "Sådan lärare, sådant lärande", "Kreativitet eller problemlösning – vad bedömer vi i slöjden?" I hvert eneste af bogens kapitler er der en eller to forfattere, der beskriver netop deres specielle interesseområde. Det gøres på en sådan måde, at man efter at have læst et kapitel har fået rykket på noget i sin egen fagopfattelse, og der er blevet skabt undren, der skaber en lyst til selv at afprøve tingene og finde ud af, om det, der er beskrevet, er noget, man kan have glæde af i sin didaktiske tænkning omkring sit eget arbejdsområde håndværk og design i den danske folkeskole.

Der er rigelig af interessante områder at fordybe sig i. God fornøjelse!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.129 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
309 andre er allerede tilmeldt