Debat
2   8

Sidste nyt om de nationale test

Følgende fejlmelding er fundet på de nationale tests hjemmeside. Det viser sig, at der er sket en fejl i afprøvningen af nye opgaver til testene i dansk. Opgaverne har fået tildelt en forkert sværhedsgrad og nu vil ministeriet rette fejlen efter 14 dages frivillige tests. Det er ikke første gang, at tilførsel af nye opgaver til opgavebanken har givet mærkbare udsving i landsresultatet i de nationale test. Hvor længe skal dette testcirkus fortsætte?

"Resultatkorrektion for test i dansk læsning 6. og 8. kl. taget mellem d. 24. oktober og 4. november.

Der gennemføres frivillige test i oktober og november. En del af de elever, der har gennemført frivillige test fra d. 24.10.2016 til og med d. 4.11.2016, har fået korrigeret deres resultater i testsystemet. Der er tale om primært mindre korrektioner. De fleste elever opnår efter korrektionen det samme eller et bedre resultat.   

Årsagen til fejlen er at nogle at de nye opgaver i det ene af tre profilområder (afkodning) i dansk læsning i 6. og 8. klasse har fået tildelt en for lav sværhedsgrad. Fejlen er rettet, og testene i dansk i 6. og 8. klasse har været afviklet korrekt siden den 7. november. De korrigerede resultater er lagt i testsystemet d. 11.11.2016. Det er desværre ikke muligt i testsystemet at se elevernes resultater fra før korrektionen.  Nogle elever har efter korrektionen et mindre sikkert resultat end før (grøn er blevet til gul) og deres resultat er derfor ikke umiddelbart synligt i testsystemet. For de elever har man som lærer mulighed for enten at:  - Afslutte elevernes test fra siden Status – Frivillige test, hvorefter deres testresultater vil være synlige dagen efter, eller: - Genbooke eleverne med henblik på at opnå et mere sikkert (grønt) resultat. Styrelsen for It- og Læring beklager fejlen og det besvær den evt. medfører."

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.597 andre er allerede tilmeldt