Anmeldelse Indskoling
0   351

Spring sproget frem

Spring sproget frem

Fakta


Titel
Spring sproget frem

Forfatter
Lotte Salling

Pris
249 kroner

Sider
64 sider

Type
Bog med cd

Forlag
Dafolo

"Denne bog er lavet som en hjælp til alle voksne, der savner ideer til bevægelse med børn og ønsker at styrke børnenes sprog ved hjælp af leg, musik og sansemotorik", skriver forfatteren.

Artiklen fortsætter under banneret

I indledningen redegøres for den grundlæggende betydning, et velfungerende kropsligt bevægelses- og sanseapparat har for et barns udvikling - sprogligt, socialt og kognitivt. De fleste børn udfolder sig gerne kropsligt, og forfatteren har et særligt fokus på de børn, der ikke af sig selv tager initiativer.

De følgende fire afsnit har overskrifterne: "Balance og koordination i krop og sprog", "Krydsbevægelser som afsæt for sproget", "Klap, spring og sprogrytme" og endelig "Stræk og stille stunder". I beskrivelsen af øvelserne redegør forfatteren for, hvilken tanke og idé der ligger bag netop disse bevægelsesmønstre.

Øvelserne er bygget op over sange med aktiviteter, der udfordrer både krop og sprog. Forfatteren kommer med råd og vink til udførelsen. De didaktiske kommentarer er meget konkrete og operationelle, og sammen med de mange herlige fotos af bevægelseslystne børn afspejler de forfatteren som autentisk, troværdig og fagligt velfunderet.

På den medfølgende cd er alle 20 sange indsunget med en tydelig fortællende tekst og gode, varierede, inciterende arrangementer, der understøtter den bevægelsesmæssige idé.

En af forfatterens pointer er, at selv om man som lærer eller pædagog er usikker på sine musikalske evner, skal man ikke afholde sig fra at iværksætte musikalske og bevægelsesmæssige udfoldelser i sin undervisning, for børnene har brug for det. Jeg er enig. Med materialet her er der ingen undskyldning for at lade være.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.592 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
740 andre er allerede tilmeldt