Debat
0   3

Undervisning, når den er bedst

Vi er på DTU Ballerup Campus, Danmarks Tekniske Universitet i Ballerup. Denne lørdag blusser kinderne varmt, rødt og energisk på ca. 1000 elever fra 5 sjællandske kommuner – Ballerup, Frederiksberg, Hillerød, Fredensborg og København. Emnet i årets FIRST LEGO League er ”relationen mellem mennesker og dyr” (Animal Allies).

I 8 uger har de unge været i gang med at programmere robotter til at begå tekniske løsninger i forhold til emnet. I dagens projektfremlæggelser imponerer adskillige hold med kreative, perspektivrige løsninger på bæredygtighed og dyrevelfærd :  En klasse har for eksempel arbejdet med høns. ”Høns har det dårligt i dansk ægindustri. Vi har designet et rummeligt hønsebur, som kan anbringes i byernes baggårde”, siger holdet, Guldpandaerne.

Et andet hold er rasende på selfies-industrien med bedøvede, såkaldt farlige dyr og 'Team ukendt' siger nej tak til krybskytteri.

I hele researchen har eleverne også været uden for skolen – hos den økologiske landmand, på Den Blå Planet, på Zoologisk Museum, osv. Præmieoverrækkerne -  Sofie Carsten Nielsen ( SCN - MF'er og fhv. uddannelses- og forskningsminister) og Ballerups borgmester Jesper Würtzen er imponerede over projetket og de unges formåen. Sofie C. Nielsen siger: ”I dette projekt er der tale om en entusiasme blandt elever, lærere, forældre og en læringsglæde,  der smitter langt ind i sjælen. Projektet er et flot eksempel på, at leg og læring hører sammen. Elevernes, lærernes og forældrenes engagement har været til at få øje på. Projektet er et fremragende eksempel på den åbne og inddragende skole. Det er dannelsesskolen på et højt niveau og samarbejdet mellem skolen og DTU kunne mange andre højere læreranstalter lære meget af. Altså mere af den slags”.

”Eleverne har i dette projekt lært at lære på mange forskellige måder”, siger SCN og det er der brug for. I Gummitarzan lød det: ”Alle er gode til noget – vi skal bare finde ud af til hvad”. ”Jeg er enig”,  slutter Sofie Carsten Nielsen. De mange priser, der uddeles denne lørdag er også et eksempel på, at mangfoldigheden er i højsædet. Der er en samarbejdspris, en robotkonkurrencepris, profileringspris, en udholdenhedspris og en forskningspris. En hovedpris, FLL Champions gik til en skole i Humlebæk. De går så videre til den nordiske finale.

Artiklen fortsætter under banneret

'Men ALLE de unge er vindere denne lørdag' siger projektledere Jens D. Sonne (DTU) og Janne Schwaner (Ballerup Kommune) næsten i kor...

Finn Gunst Pressemedarbejder på projektet.   


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.678 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.072 andre er allerede tilmeldt