Blog
0   15

Teknisk uheld -jeg beklager

Abonner på nyt om Biologi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Så står man der og har forberedt en varieret undervisning til sin 6. klasse i N/T - med inddragelse af IT, digital platform, elevaktivitet og hele molevitten.

Jeg har fundet et par små animationer, som vi skal se som introduktion til emnet – det er ikke raketvidenskab, men det er en rar måde at spore sig ind på emnet på. Bagefter skal eleverne arbejde med de nye begreber og prøve at designe deres eget eksperiment, som kan illustrere nogle af de faglige begreber fra filmene. Desværre har 6. klasse endnu ikke deres ”own device”, så jeg må lige printe et par sider. Inden jeg kan det, skal der lige ordnes et papirstop i kopimaskinen, men det lykkes. Da jeg kommer ind i klassen, tænder jeg som det første for PC’en. Imens den varmer op, gennemgår vi lige dagens program. Det tager liiige fem minutter mere at få logget på og tændt for projektoren – eleverne venter tålmodigt. Så er vi klar til første film – nå, der var så ikke lige noget lyd. Med hjælp fra de teknisk begavede elever løses problemet og SÅ går vi i gang – nu med lyd. Ved film nummer to virker linket pludselig ikke. Nå, jeg er blevet logget af og skal til at logge ind igen. Godt så. Det lykkes til sidst at få set film nummer to, men der er nok brugt tre gange så lang tid på det, som det ellers var meningen.

It giver bestemt mange muligheder i undervisningen – når teknikken ellers virker.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt