Debat
8   3

Lokalaftale om fleksibel arbejdstid i den Københavnske folkeskole.

Udspecificering af Lokalaftalen om fleksibel arbejdstid i den Københavnske folkeskole.

Fredag den 28. oktober kunne vi med stor glæde offentliggøre en god og ordentlig lokalaftale om lærernes arbejdstid i Københavns kommune. 

Det har været et langt og intenst forhandlingsforløb sammen med direktionen i Børne og ungdomsforvaltningen og Københavns Lærerforening. Alle tre parter er, som vi ser det, enige om at den Københavnske folkeskole er inde i en positiv udvikling og at denne aftale kan være med til at gøre folkeskolerne i København endnu bedre.

Vi glæder os, som skoleledere til at komme i gang med at arbejde ud fra den nye aftale  og samtidig få skabt noget arbejdsro for lærere, pædagoger og ledere. Det vil komme alle folkeskolens parter til gode – elever, forældre, personale og ledelser.

Denne lokalaftale kan også være med til at give skoleledelserne i København en bedre ramme og mulighed for at drive og udvikle vores folkeskoler.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har siden fredag desværre oplevet, at aftalen bliver misforstået og eller misfortolket i medierne. Der bliver flere steder talt og skrevet om, at vi i København nu har en lokalaftale, hvor hver lærer har en PULJE på 5 timer til individuel forberedelse, som deselv kan råde over og selv bestemme, hvor skal finde sted. Dette er ikke korrekt. 

Vi har med denne lokalaftale skabt mere fleksibilitet, så lærerne kan forberede noget af deres undervisning derhjemme, når det giver mening i forhold til elevernes læring og det professionelle arbejdsfællesskab man er en del af. Samtidig har vi bevaret den fulde ledelsesret hos skoleledelserne ude på de enkelte skoler.

Vi i skolelederforeningen vil ikke lave en aftale med en fast timepulje på 5 timer til den enkelte lærer. Vi mener at det vil være ufleksibelt og kan skade det professionelle arbejdsfællesskab på en skole.

Derfor har vi lavet en aftale med det vi kalder et pejlemærke på omkring 5 timer om ugen. Det fremgår helt præcist i aftalens §10, stk. 5, hvor der står: ”Skoleledelsen skal bestræbe sig på, at den enkelte ud af den samlede tid til forberedelse som et pejlemærke kan få omkring 5 timer i skoleugerne med ordinær undervisning med mulighed for at foretage et individuelt valg, om hvor og hvornår forberedelsen og efterbehandlingen finder sted”. 

Dette bliver efterfulgt af §10, stk. 6, hvor der står: ”Omfanget og placeringen af timerne aftalt i stk. 5 kan varierer fra lærer til lærer og fra periode til periode”.

Alt i alt en god og ordentlig lokalaftale med øget fleksibilitet, som skolerne nu skal have opbakning og støtte til at arbejde med.

Skolelederforeningen i København Næstformand, Marco Damgaard og Formand, Jeanne Jacobsen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ