Blog
0   12

Hør Peter Kemp i www.den2radio.dk

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I serien Gamle Pædagoger er turen nu kommet til filosoffen Peter Kemp, som taler med Egon Clausen om halvdannelse

Samtalen mellem Peter Kemp og Egon Clausen kan høres på netradioen www.den2radio.dk frra den 5.-11. november. Derefter kan den hentes i radioens arkiv.

Foromtalen af programmet lyder således:

Artiklen fortsætter under banneret

I serien GAMLE PÆDAGOGER kan man høre en samtale med Egon Clausen og filosoffen Peter Kemp om hans debatbog "Løgnen om dannelse - opgør med halvdannelsen." Peter Kemp mener, at den nye lov og folkeskolen ikke fører til dannelse af ansvarsbevidste medborgere, således som det har været skolens formål i flere hundrede år. Peter Kemp skriver: "I den gode skole dannes og uddannes eleverne til global ansvarlighed ... I den gode skole er det, man lærer, ikke blot at tilegne sig informationer og skelne mellem god og dårlig viden. Det er også at leve sammen med andre, kammeraterne og lærerne, og det er at forstå det samfund og den kultur, man befinder sig i, først ens egen og så andres." I følge Peter Kemp er den nye lov om folkeskolen et brud med en sådan tænkning om skole og uddannelse. Den nye skolelov er indrettet på at gøre eleverne til skabninger der skal konkurrere med hinanden. Den bygger ikke på dannelse, men på noget, han kalder for halvdannelse, og som han anser for at være samfundsundergravende, fordi den ødelægger forholdet mellem mennesker og er uden sans for kulturens dannende effekt. Siden Peter Kemps bog er udkommet, har den ført til en meget stor debat i skolens verden.  

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ