Gabriel Freeman

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gabriel Freeman er 40 år og bor i Diebeville Pleebo i Liberia.

Uddannelse:

Har taget high school-eksamen samt en del af læreruddannelsen. Har tidligere arbejdet som frivillig lærer.

Arbejdsplads:

Diebeville Pleebo skole.

Familie:

Gift med Victoria, som han har tre børn med - Eugene på 11 år, Marc på ni år og Annie på fem år. Familien bor i et lerhus med tag af palmeblade tæt på skolen.

Gabriel har undervist som lærer i otte år. Sidste år kom han med i Ibis-programmet ALP - Accelerated Learning Programme. Det er for ældre elever, der ikke har fået en ordentlig grundskoleuddannelse på grund af den 14 år lange borgerkrig i Liberia. De kan for eksempel have været flygtet til Elfenbenskysten, eller måske har de været børnesoldater. Eleverne bliver ikke spurgt om årsagen til den manglende skolegang. Det vigtigste er, at de nu får muligheden. De indsamlede penge fra Lærerens Dag går i år til ALP-projektet i Liberia.

Det vigtigste i mit arbejde:

Det er at undervise. Jeg underviser på ALP-skolen, hvor eleverne er mellem ti og 24 år og går i skole om eftermiddagen i tre år.

Mit arbejde om fem år:

Jeg er lærer her om fem år også. Jeg kan ikke forestille mig andet.

Efteruddannelse:

Træningen som ALP-lærer hos Ibis sidste år.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Min farm med tre acres med ris og cassava. Jeg holder af at arbejde med jorden, hvor jeg også dyrker agurker, majs, chili og okra.

2. Mine tre børn derhjemme. Når vi er sammen. Jeg savner dem meget, hvis jeg ikke er hjemme (på billedet står Gabriel sammen med Eugene og Marc ved en cassava-mark. De viser, at man også kan spise plantens blade).

3. Undervisningsmaterialerne. Vi har ikke noget bibliotek, men vi har fået disse undervisningsbøger til naturfag og samfundsfag. Sættet med passer, lineal og vinkelmåler har vi også fået til skolen. Plakaterne har vi selv lavet. Jeg gemmer dem, så vi kan bruge dem igen.

4. Når jeg er træt, hviler jeg mig i den røde og grønne hængekøje på farmen (vi kan desværre ikke bringe et billede af Gabriel i hængekøjen, da farmen ligger mere end en times kørsel endnu længere ude ad en meget mudret vej som den på billedet).

5. Jeg kan godt lide at se skuespil på fjernsynet. Men det skal være skægt (billedet er af en af de få liberianske film, der kan købes på nettet, »Imported Bride«).

6. Når jeg underviser, glæder jeg mig over elevernes input, når de responderer på min undervisning. .

Powered by Labrador CMS