Lærer til lærer
0   5

Muligheder for at udfordre de nationale fortællinger og give historieundervisningen et internationalt præg

Den europæiske historieportal Historiana.eu giver adgang til et bredt udsnit af europæiske kilder på engelsk - også med danske bidrag fra gymnasielærere. Idéen er at give lærere mulighed for at få nye perspektiver til deres historieundervisning, som et supplement til natioanale historiebøger og -portaler. Og med eTwinning-portalen kan man samtidigt selv finde europæiske historiekollegaer til alle alderstrin til store og små projekter eller faglig sparring.

I sidste uge på den årlige eTwinning konference, hvor over 600 skolefolk fra 40 lande i Europa deltog, var overskiften Digitial Medborgerskab. Her meldte jeg mig bl.a. til en workshop om Historiana, som jeg ikke havde hørt om før. Portalen har et rigt arkiv af materialer fra hele Europa og er drevet af historielærere. Selvom den mere er rettet mod ungdomsunddannelserne, er jeg sikker på at man som historielærer  kan finde masser af inspiration til sin undervisning evt. sammen med engelsklæreren. Den entusiastiske hollandske lærer, der holdt workshoppen, talte meget for det aktive, kritiske borgerskab, som denne portal kunne bidrage til. Han arbejdede på en teknisk skole, og var meget optaget af, hvor vigtig det er med kritisk tænkning og dannelse gennem god historieundervisning for alle elever! Når man læser om en historisk begivenhed belyst fra et andet lands perspektiv, kan det netop være meget til at skærpe den kritiske tænkning og udvide ens horisont.  http://historiana.eu/

Skulle man samtidigt  have fået blod på tanden til selv at lave undersøgende historie på tværs af grænser med udenlandske klasser, så vil jeg opfordre til at man melder sig til den gratis og sikre eTwinning-portal : https://www.etwinning.net/da/pub/index.htm Her kan man finde danske, nordiske og/eller europæiske kollegaere blandt de mere end 40 000 tilmeldte lærere og pædagoger fra hele Europa, og der findes særlige grupper for historielærere. Jeg kan hilse og sige, at der er stor interesse "derude" for at komme i kontakt med danske lærere!

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.474 andre er allerede tilmeldt