Blog
0   15

Tillykke til en af Danmarks store tænkere, Peter Kemp

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Filosoffen Peter Kemp er blevet udnævnt til livsvarigt medlem af det franske akademi. Hvilken hæder!

Filosoffen Peter Kemp er blevet udnævnt til medlem af det franske akademi, Académie des Sciences Morales et Politiques, der er akademiet for humaniora og samfundsvidenskab ved Institut de France ved Seine-bredden i Paris. Akademiet blev oprettet efter den franske revolution i 1795, nedlagt af Napoleon i 1803, genoprettet i 1832. 

Forgængere på posten har været den franske politiske teoretiker Alexis de Tocqueville, den franske filosof og Nobelprismodtager Henri Bergson, den tysk-franske læge, teolog, filosog og Nobelprismodtager Albert Schweitzer, den franske eksistensfilosof Gabriel Marcel, den franske videnskabteoretiker og filosof Gaston Bachelard og den franske filosof Raymon Aron. Hvilke forgængere! 

Artiklen fortsætter under banneret

Peter Kemp har i forbindelse med den aktuelle reformer af uddannelserne i Danmark været en markant kritiker af konkurrencestatstænkningen og fortaler for dannelsens væsentlighed.

Derfor er det interessant, at denne nu hædrede danske filosof bliver angrebet voldsomt af skole- og uddannelsereformernes bagmænd. Således kaldte den senere leder af det selvudnævnte Nationalt Center for Skoleforskning, professor Lars Qvortrup, Peter Kemp for "plattenslager, småfusker, gadedreng og løgnagtig". Det var i de lystige dage, da den skolereform, som blandt andre Lars Qvortrup var kreatør af, kom ud af støbeformen og blev vurderet af Peter Kemp. Citatet er fra Politiken 25.05.12.

Helt usagligt giver udtalelsen mig associationer til DFeren Kenneth Berth, der i sin klemte position som vælgerbedrager omkring dansk medlemskab af det europæiske politisamarbejde, har kaldt Europaparlamentets formand, tyske Martin Schulz, for en politiker, der i vores oplyste Danmark kun kunne blive valgt til hundefanger. Den skingre udtalelse kommer, fordi Schulz netop har fortalt, at et nej da betyder nej. Derfor er billedet så fornemt: Når hunden bliver ramt, hylder den. Hvorfor mon den historie trænger sig ind i mine tanker, når jeg ser Lars Qvortrups ophobning af skældsord rettet imod Peter Kemp?

Kære Peter Kemp. Hjertelig tillykke med den store hæder! Og tak for dine markante og inspirerende bidrag til kampen for dannelsen i uddannelsen. 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ