En god lærer giver spændende undervisning

At læreren underviser spændende, er det vigtigste træk ved en god lærer, mener eleverne på Stavnsholtskolen i Farum

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De gætter rigtigt. Både undervisningsministeren og formanden for de skole- og uddannelsespolitiske forhold i DLF mener, at eleverne helst vil have en lærer, der underviser spændende. Og det er helt rigtigt.

Selvfølgelig skal læreren også være glad, sjov og retfærdig, men de fleste elever på Stavnsholtskolen i Farum sætter kryds ved »underviser spændende«, når de skal fortælle, hvad der er det vigtigste ved en lærer. Eleverne havde seks valgmuligheder i spørgeskemaet og måtte kun sætte ét kryds.

»Det overrasker mig ikke. Fordi elever, der bliver spændende undervist, oplever, at det er lystfyldt. De bliver stimuleret, keder sig ikke. De udvikler sig og oplever at være i flow. Jeg kan godt forstå, at de mener, det er det vigtigste«, siger Dorte Lange, der er formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg i Danmarks Lærerforening.

120 elever svarer, at det vigtigste er, at en lærer underviser spændende. At læreren er glad, sjov, og at man lærer noget, giver omkring halvt så mange svar, mens god til at lytte og retfærdig ikke får mange elevstemmer. De fem pilotklasser på skolen, som redaktionen brugte til at udvikle det endelige spørgeskema, mente i højere grad, at en god lærer er en god lytter.

På spørgsmålet om, hvad der gør en lærer dårlig, svarer 109 »underviser kedeligt«, mens 103 elever svarer »skælder meget ud«. »Sur« får 83 stemmer ud af 413. |

Hvis jeg var lærer .

». skulle lærere sige op, når de blev 55«

Dreng i 7. klasse