Anmeldelse Skønlitteratur
0   11

The future is here

Er din elev kørt fast i at lære at læse og har brug for et alternativ til den traditionelle bog? Så er den her. En værdig modstander til børnenes iPad. En bog, hvor billederne bliver levende gennem en skærm, og hele læseoplevelsen bliver til en blanding af at lære at læse, udforskning og spil.

Den lille havfrue

Fakta


Titel
Den lille havfrue

Forfatter
H.C. Andersen

Pris
251,25


Se mere og køb bogen på www.booksandmagic.com

Forlag
Books & Magic

Udgiveren Books & Magic har taget fat i H.C. Andersens klassiker "Den lille havfrue" og gjort således, at der oven på den fysiske bog er et levende digitalt rum. Med andre ord vokser der simpelthen et fysisk levende univers ud af bogen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er ret vidunderligt at læse H.C. Andersens historie på ny – nu med levende sider. Man får en fysisk bog med den gamle histore, og så skal man installere en app på sin smartphone, iPad eller tablet. Når man så holder sin skærm over helsidesbillederne i bogen, vokser der en verden frem på skærmen. En verden, man kan udforske, og som der findes forskellige spil i. En verden fuld af glimtende, lysende og levende detaljer. Man skal bruge begge hænder til at holde på sin skærm, så man behøver heller ikke at bekymre sig om, at børnene skal tabe de ret dyre redskaber.

Det kan være svært at fjerne børn fra deres tablets, og de har et helt intuitivt forhold til, hvordan skærme fungerer. Derfor synes jeg, det er rigtig godt, at der kommer et redskab til netop at gøre brug af børnenes lyst til iPads, men hvor det bliver på et velfunderet og oplysende grundlag – såsom en gammel H.C. Andersen-klassiker.

Tricket er nemlig, at for at klare de spil, som ligger i det digitale rum, skal man læse, hvad der står i teksten. Herigennem bliver motivationen til at lære at læse større. Bogen anbefales til 5+, og har man ikke lige knækket læsekoden, med det samme man starter i skole, er det her et meget godt bud på en ny vej ind.

Man kan også læse bogen alene uden teknologi. Billederne er smukke i den fysiske bog (minder dog en del om Disneys illustrationer), og historien er som altid god (og grum). Det er den originale historie fra 1837 – dog med modifikationer i tegnsætning, ordstilling og stavemåder.

Jeg vil anbefale denne bog til alle børn i indskolingen, som er kørt lidt fast i læsningen, eller som har brug for at få taget fat i læsning på en ny måde. Jeg ved, at der snart er en ny på vej, nemlig "Fyrtøjet". Og så tror jeg, at det her kun er starten, og at der vil komme langt flere bøger som denne lige om hjørnet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.709 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.080 andre er allerede tilmeldt