I alt 11 kommuner har valgt Educa som læringsplatform - nu udfases produktet.

KMD: Undervisningsforløb kan overføres fra Educa til ny læringsplatform

Firmaet bag læringsplatformen Educa har opkøbt konkurrenten MinUddannelse. Flere kommuner står nu med et valg om at fortsætte med Educa eller skifte platform. KMD oplyser, at undervisningsforløb kan overføres ved skift.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

KMD, der står bag læringsplatformen Educa, har opkøbt den konkurrerende læringsplatform MinUddannelse og har i den forbindelse meldt ud, at de lever op til alle indgåede kontrakter men i længden udfaser Educa.

KMD: Vi udfaser Educa og satser på MinUddannelse

De 11 kommuner, der har valgt KMD's oprindelige løsning, har derfor muligheden for at fortsætte med Educa kontrakten ud eller at skifte læringsplatform.

Det har fået blandt andre formanden for Esbjerg Lærerforening til at frygte for, at alle de undervisningsforløb, lærerne allerede har lagt ind på Educa, går tabt, hvis kommunen vælger at skifte.

Den bekymring er dog ubegrundet, oplyser KMD til folkeskolen.dk. Alle forløb kan flyttes, hvis en kommune skifter fra Educa til en anden platform, slår firmaet fast.

Møder i næste uge

KMD har ikke yderligere kommentarer til sagen, før man har holdt møde med de berørte kunder i næste uge.

Aarhus Kommune har allerede taget valget om at skifte til MinUddannelse med det samme. Valget er gjort lettere af, at kommunen endnu ikke var begyndt at arbejde med Educa, oplyser kommunens digitaliseringschef Ole Hersted Hansen.

Aarhus skifter læringsplatform 

Blandt de kommuner, der i næste uge skal holde møde med KMD og derefter beslutte, om de vil skifte læringsplatform eller beholde Educa kontraktperioden ud, er Esbjerg, Randers, Lejre, Sønderborg, Morsø og Langeland.

Educa-kommuner har ikke taget stilling til skift af læringsplatform

En ny digital indgang til skolen

Valget af en læringsplatform, der skal være fuldt ud implementeret ved slutningen af 2017, er første led i det såkaldte Brugerportalsinitiativ, som regeringen og KL vedtog som en del af aftalen om kommunernes økonomi for 2015.

Her skal alt, der relaterer sig til undervisningen som for eksempel undervisningsforløb og digitale læremidler, samles.

Alt bliver samlet på læringsplatformen

Andet led i Brugerportalsinitiativet, som er den største offentlige it-satsning i Danmarkshistorien, er en såkaldt samarbejdsplatform, der skal afløse det nuværende Skoleintra. Her skal al kommunikation mellem pædagogisk personale, elever, forældre og ledelse foregå.

Mens kommunerne vælger deres egen læringsplatform bliver samarbejdsplatformen fælleskommunal og vælges efter et samlet udbud.

Samarbejdsplatformen skulle efter den oprindelige plan også være taget i brug inden udgangen af 2017 men er af to omgange blevet udskudt til 2019.

Skoleintras afløser udskudt for anden gang