Anmeldelse

Mobningens ABC

Klædt på til mobning

"Mobningens ABC" og de tilhørende film er sådan et materiale, som bør være obligatorisk på mellemtrinnet. Der er sjældent set et undervisningsforløb, der har større relevans.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Red Barnets nye undervisningsmateriale til mellemtrinnet, "Mobningens ABC", består af en undervisningsvejledning, en fagbog med fire noveller og fire kortfilm med titlen "Udfordringen", del 1-4. De kan ses på Red Barnets hjemmeside - følg linket under anmeldelsen.

Fakta:

Titel: Mobningens ABC

Forfatter: Helle Rabøl Hansen, Renée Toft Simonsen, Jon K. Lange

Sider: 73

Forlag: Red Barnet

Pris: Gratis

Sider: 29

Type: Undervisningsvejledning

Det er kompetente personer, der står bag. Fagbogen er skrevet af mobbeforsker Helle Rabøl Hansen, og novellerne er skrevet af børnebogsforfatter Renée Toft Simonsen. Det er svært at finde personer, der er bedre egnet til den opgave end de to.

Jeg ved godt, at det er nødvendigt, men jeg bliver nu alligevel lidt ked af det, når der på første opslag i lærervejledningen står, at materialet dækker over de fire kompetenceområder inden for faget dansk, og at undervisningen kan placeres inden for emnet sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab. Det er trist, at ”den alsidige personlige udvikling” ikke længere er noget, der i sig selv er vigtigt at tage sig af i skolen længere. Men okay, det skal ikke lægges materialet til last, at forfatterne i lærervejledningen er nødt til at forholde sig til folkeskoleloven.

For det er da dejligt, at der er kommet et nyt materiale, der kan træne kompetencen indenfor forebyggelse af mobning. Det er jo en mobningens ABC, vi har foran os, med et solidt fagligt fundament, gode intentioner, letlæseligt tekst, gode noveller, der passer til forskellige alderstrin. Og så er der fire gode kortfilm af otte minutters varighed, der viser, hvordan en mobbesituation kan udvikle sig. Det er sådan et skrækscenarie, hvor man i klassen kan gyse og snakke sammen om, hvordan det dog kunne gå så galt.

Materialet kan downloades gratis, og filmene kan ses på hjemmesiden, og det kræver ikke ret meget forberedelsestid af læreren. Der er kun ét at sige: Klar – parat – begynd!