Blog
0   3

Min mosters vovse

Abonner på nyt om Natur/teknologi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Et indlæg om relevante spørgsmål og svar.

Natur/teknologi er et fag, der giver eleverne mulighed for at spejle sig i og reflektere over det omkringliggende samfund. Og det, synes jeg, er skønt! For her har vi muligheden for at læringen bliver noget, de kan bruge hele livet. Ikke kun noget de lærer for at klare test eller eksaminer.

Egentligt burde jeg være lykkelig, når diskussionerne og fortællingerne tager fart, baseret på det emne vi nu er ved at gennemgå. Mine elever sidder jo lige dér og reflekterer over emnet og perspektiverer til deres eget liv – i 4. klasse! Men jeg skal ærligt indrømme, at jeg bliver en smule stresset i mit hoved, når jeg ser, at ordet ’ørevoks’ udløser en skov af oprakte hænder, og giver sætninger, der starter med: ”Min mormors hund…”, ”Min fætters nabos papfarmors undulat” eller ”Altså – TO ting! Nej, vent. Jeg har glemt den første…”. Inden vi kommer til pointen og koblingen til dagens emne, så hænger Lennart i gardinerne, Hjaltes fokus er flyttet til et vildfarent snørebånd, Merle er på vej til at forlade klassen for at lede efter sin madkasse i garderoben, mens Louise og Fatima er i gang med en samtale om den forestående efterårsferie. Dertil kommer rækken af tabte mål og minutter, der passerer hastigt forbi mit indre blik, i en fart der ville gøre DSB topmisundelige.

Hvad gør man? Pt. øver vi os i at stille relevante spørgsmål eller give relevante svar. Eleverne er også blevet vante til at blive stoppet, hvis de starter op på noget, som ikke er svar på det givne spørgsmål. Og så sætter jeg kvoter på: ”Er der nogen, der har oplevet, at det hyler i ørerne, når man har været i larm længe? Jeg skal bruge 3 svar!”.

Hvad gør I?

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt