Debat
0   7

Stemmetræning og karaoke på den sjove og lærerige måde

Som musiklærer har jeg ofte haft elever, der er utroligt glade for at stå hjemme på værelset og synge. Man forestiller sig let den unge elev stå foran spejlet med en børste i hånden som mikrofon og anlægget skruet helt op og krænge sin sjæl ud. Sådan foregik det i hvert fald, da jeg var ung. Men sådan er det ikke helt mere. Ungerne elsker at synge, men nu har de fået en masse nye muligheder for at bruge (og ikke mindst træne) deres sangstemme.

Sing! Karaoke by Smule

I dag findes der alverdens forskellige apps, og Smule har i høj grad produceret en fantastisk én af slagsen, som slet og ret hedder ”Sing!” Og det er lige nøjagtig, hvad man kan i den. Appen er gratis (men med mulighed for tilkøb ligesom de fleste andre gratis apps), og man kan synge med på et væld af sange – lige fra de nyeste nye popnumre til klassikere som ”Stand By Me”. Så der er noget for enhver smag og alder.

Social sang

Noget af det rigtig sjove ved appen er muligheden for at synge sammen uafhængigt af tid. Man kan vælge at synge duet med andre brugere i hele verden, som på forhånd har optaget deres del af sangen. Så synger man så at sige oveni med sin del.

Artiklen fortsætter under banneret

Samtidig har man den anden brugers video at kigge på, og pludselig er det, som om man synger sammen via Skype. Det er sjovt … og stærkt vanedannende. Her er der nemlig plads til, at man synger lidt skægt eller anderledes. Trygheden ved at sidde alene bag skærmen gør, at man tør mere med sin sang, end hvis man nu stod ansigt til ansigt med den, man synger med.

Syng med stjernerne

Som et ekstra krydderi kan man komme til at synge med nogle af de store stjerner. Både Jessie J og Lukas Graham har fx bidraget med deres sange, og det er ret skægt at synge ”Mama Said” sammen med Lukas Graham. Selv San Fransisco Opera byder ind med forskellige klassiske operaer, som man kan synge med på. I videoen kan du få en oplevelse af, hvordan det ser ud for brugeren, når man står og ”synger sammen”.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
693 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.874 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
627 andre er allerede tilmeldt