Blog
0   2

Faglige kurser inspirerer og udvikler

Abonner på nyt om Biologi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når 30 natur/teknologilærere samles til fagligt kursus, skabes der grundlag for udvikling og ægte didaktiske diskussioner.

Jeg havde for nylig den glæde at være instruktør på et fagligt kursus for natur/teknologilærere. Deltagerne kom fra det meste af Midt – og Østjylland, og jeg oplevede en flok lærere, der i den grad var klar til at suge til sig og lade sig inspirere og ikke mindst dele egne erfaringer og idéer med de andre deltagere. Der var stort set ingen snak om manglende tid og krav fra oven om alverdens mere eller mindre meningsfulde ting, men derimod en glæde og begejstring for undervisning og en idérigdom, som blev styrket af samarbejdet om de forskellige aktiviteter og tiden til den pædagogiske diskussion. Det er forunderligt at opleve, hvordan sådan en flok lærere nærmest ikke er til at stoppe, når de får til lov at dykke ned i deres fag. Det burde alle lærere have mulighed for mindst to gange om året, for jeg er sikker på, at man efter et sådant kursus kommer tilbage på skolen med fornyet energi og masser af ideer og inspiration, som uden tvivl vil gavne eleverne. Behøver jeg at sige, at jeg som instruktør også gik hjem fyldt op med inspiration og nye idéer?

Der er ikke mange ressourcer til faglige kurser rundt omkring i kommunerne og ofte prioriteres mere overordnede emner som inklusion, klasseledelse osv. Alt sammen vigtigt, men hvis eleverne ”skal blive så dygtige, som de kan”, så kræver det altså også, at lærerne er fagligt godt rustet. Jeg håber, alle lærere får lov at opleve den magi der opstår, når man mødes omkring et fag.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt