Uskolet

Børn bekymrede over fars og mors stigende antal timer foran ForældreIntra

Danske forældre bruger et stigende antal timer foran skærmen. Det er især sociale medier som ForældreIntra, der er den store tidsrøver, og det bekymrer landets børn og unge. En familievejleder opfordrer børnene til at holde øje med forældrenes tid foran skærmen og giver følgende råd:

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

1. Følg med, og vær kritisk:

Kig dine forældre over skulderen, når de er på ForældreIntra. Sørg for, at de ikke bliver udsat for påvirkninger, der ikke passer til deres alder.

2. Planlæg skærmtiden:

Læg en ugeplan sammen med dine forældre, så de på forhånd ved, hvad de må se. Brug eventuelt et æggeur.

3. Læg en fælles linje:

Tag emnet op med andre børn og unge. Forældre snakker sammen og sammenligner, og de bør have de samme vilkår, ellers bliver det sværere at holde fast i tidsbegrænsningen.

4. Erstat skærmtiden med socialt samvær:

Sørg for, at både du og mennesker i forældrenes omgangskreds laver ting sammen med dem. På den måde opnår de den sociale dannelse, der er nødvendig for at blive et helt menneske.

Familievejlederen anerkender dog, at det kan være en effektiv måde at få lidt fred og ro på i en hektisk hverdag at lade forældrene sidde lidt for sig selv med ­iPad'en, mens man får ordnet sine ting.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.