Lærer Berit Møller Schmidt fulgtes med Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) til Christiansborg Slotskirke.

Politiker til lærer på gåtur: "I har da masser af tid nu"

Lærer Berit Møller Schmidt fik lov til at tage en gåtur med et par politikere ved dagens åbning af Folketinget. Hun håbede på, at hun kunne gøre politikerne opmærksomme på lærernes udfordringer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 Der er ikke langt fra den store trappe på Christiansborg til Christiansborg Slotskirke, så lærer Berit Møller Schmidt måtte skynde sig, hvis hun skulle nå alt det, hun gerne ville sige til Anette Lind (S) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) på den korte gåtur, som folkene bag kampagnen Virkelighedens Velfærd havde inviteret hende på. 

"Jeg vil gerne fortælle, at der ikke længere er et naturligt forhold mellem forberedelse og undervisning, og det giver os dårligere muligheder for at være fleksible. Men jeg vil gerne snakke med dem om det uden at slå dem i hovedet", sagde Berit Møller Schmidt, inden hun mødte politikerne. 

Og det var slet ikke let at nå at fortælle om det hele. 

"Jeg har været lærer i otte år, og der er sket rigtig meget på den tid. Jeg er landet lige midt i orkanens øje. Der er kommet mange ting samtidig - en skolereform, arbejdstidslov, og så er der kommet krav om inklusion samtidig", sagde Berit Møller Schmidt til Anette Lind, som var den første, hun gik den korte tur med.

DLF står sammen med FOA, BUPL, Dansk Socialrådgiverforening og HK Kommunal bag projektet Virkelighedens Velfærd. Målet er, at politikerne får et indblik i, hvordan velfærden ser ud i virkeligheden.

Anette Lind var enig i, at det var godt at høre fra de mennesker, der har "fingrene i bolledejen" og inviterede Berit Møller Schmidt ind til en snak en dag, hvor læreren havde bedre tid.

"I har da masser af tid"

Næste gåtur bød på en snak med Jens Henrik Thulesen Dahl (DF). Berit Møller Schmidt kunne fortælle ham, at lærerne især er frustrerede over, at der nu er mere undervisning og mindre tid til forberedelse. Det går især ud over lærernes muligheder for at skabe anderledes undervisningstiltag. 

"Vi når ikke at lave alle de gode ting. Ting som at sove på skolen eller lave en forestilling, alt sådan noget, det kan vi ikke længere", sagde læreren til Jens Henrik Thulesen Dahl.

Men argumenterne mødte ikke forståelse lige med det samme:

"Hvorfor gør I ikke det? I har da masser af tid nu", sagde politikeren.

Så måtte Berit Møller Schmidt forklare, at de ekstra timer er styret på en måde, så lærerene ikke har mulighed for at lave de anderledes tiltag.

"Sådan burde det jo ikke være", svarede Jens Henrik Thulesen Dahl hende. Og Berit Møller Schmidt var da også tilfreds med det, hun havde fået ud af dagens gåture.

"Jeg nåede det meste af det, jeg ville, men jeg vil gerne snakke mere med dem, for jeg tror faktisk, de gerne vil prøve at forstå. Thulesen Dahl var god til at sige, at sådan burde det jo ikke være. Og nej, det burde det ikke, men det er det. Jeg synes, det er okay, hvis man er nysgerrig. Jeg forventer ikke, at man ved alt, men man har som politiker en forpligtigelse til at være nysgerrig", mener Berit Møller Schmidt.

Powered by Labrador CMS