Det er fedt at være lærer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Facebook findes en gruppe, der hedder »For os der synes, det er fedt at være lærer«, oprettet af lærer Trine Miller Sunesen, der synes, at der skal skabes et andet billede af lærerarbejdet end det, der længe har præget debatten. Gruppen har godt 1.300 medlemmer.

Hvorfor har du valgt at oprette denne Facebook-gruppe?

»Det er en modkampagne til den skræmmekampagne, der har været i medierne. Der er blevet skabt et forkvaklet billede af det at være lærer. Det er synd for unge, som overvejer at begynde på læreruddannelsen, hvis de vælger den fra, fordi medierne har skabt et fuldstændig skævt billede af lærerjobbet«.

Hvordan kan man ændre det?

»Det er lærerne selv, der er de nærmeste til at fortælle, hvad der er værdifuldt ved at være lærer.

Nu er vi snart 1.300 medlemmer, der synes, det er fedt at stå op hver morgen, og glæder sig til at gå på arbejde. På den måde er vi med til at gøre det legalt at være glad for lærerjobbet. Før gik man og hviskede i krogene, at man er lærer. Nu kan man stå frem og være stolt af sit arbejde«.

Hvorfor er det fedt at være lærer?

»Fordi vi arbejder med Danmarks bedste råstof. Det er i mødet med børnene, at det er fedt at være lærer, hvor vi kan se, at tingene lykkes både på dannelsesfronten og på uddannelsesfronten. Helt idealistisk set synes jeg, det er fantastisk, at vi er med til at støbe fremtidens borgere. Vi skaber hele fundamentet for et demokratisk samfund. Så det er sådan set landets vigtigste job«.

mls@dlf.org