Debat

En samlet forening

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til november skal kongressen vælge for- og næstformand. Jeg stiller op til næstformandsposten med den hensigt at styrke den politiske ledelse af foreningen og sikre en fornyet og mere dynamisk foreningsprofil.

Afstemningen om overenskomsten viste en meget delt medlemsskare, og det kan betyde, at modsætningerne skærpes i forbindelse med valgene. En fortsat intens intern debat kan samtidig blotte os i forhold til arbejdsgiverne. Det er der mindst af alt brug for. Vi må erkende, at aftalerne er en kendsgerning, og at vi lever i en decentral virkelighed. Nu drejer det sig om at udnytte mulighederne, og vi skal bringe Danmarks Lærerforening i en position, hvor vi igen kan være med til at sætte en fremadrettet dagsorden for den pædagogiske og faglige debat.

Jeg vil senere komme med et oplæg til, hvordan vi kan arbejde for dette. Deraf vil det fremgå, at jeg fastholder mine hidtidige fagpolitiske holdninger. Og jeg har ikke taget et skifte fra en 'fløj' til en anden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men i forbindelse med hovedstyrelsens indstilling af formands- og næstformandskandidat har jeg arbejdet for, at vi skulle tænke politisk utraditionelt og nå frem til indstillinger, der kan være med til at styrke foreningen og skabe en åben dialog mellem de modsatrettede synspunkter. Udgangspunktet skal ikke være enkeltpersoners holdninger til den seneste overenskomst, men et spørgsmål om at udnytte det potentiale og den kreativitet, som findes på tværs af de traditionelle fløje. Jeg tror simpelthen ikke, vi har andre muligheder.

Enighed gør stærk. Men debat kan bruges udviklende og konstruktivt. Jeg stiller op til næstformandsposten også med det mål at ville styrke samarbejdet og dialogen, så vi kan komme gennem de kommende år som en samlet forening.

Stig Andersen

formand for fagligt udvalg og

næstformandskandidat