Anmeldelse Idræt
0   4

Kvalitet og læring i boldspilsundervisningen

Skolernes Motionsdag 2016 har særligt fokus på boldspil, og i den anledning har Dansk Skoleidræt udgivet "Boldspilsdugen", som giver god mulighed for at tage ”tavlen” med på boldbanerne.

Boldspilsdugen

Fakta


Titel
Boldspilsdugen


Kontakt Dansk Skoleidræt for pris

Forlag
Dansk Skoleidræt

Skolernes motionsdag 2016 har særligt fokus på boldspil og i den anledning har Dansk Skoleidræt udgivet "Boldspilsdugen". "Boldspilsdugen" er et værktøj, der tydeligt kan bruges til at udforske, udvikle, analysere og skabe refleksion, når der arbejdes med boldspil og boldbasis i idrætsundervisningen, således at læreren og eleverne i fællesskab kan være med til at udvikle og forstå arbejdet med boldspil.

Artiklen fortsætter under banneret

"Boldspilsdugen" indeholder aktivitetshjulet (spilhjulet), teamboldmodel, model for boldspilsfamilierne og den dynamiske boldspilstrappe. Især boldspilstrappen giver både lærere og elever et fint billede af balance mellem formelle og funktionelle elementer i boldspilsundervisningen.

"Boldspildugen"s faglige tilgang hænger helt tydeligt sammen med bogen "Boldspilsundervisning i skolen – didaktik og læring i teori og praksis" (anmeldt i Folkeskolen den 21. maj 2015), hvor man kan hente mere faglig viden og gå i dybden med de fire modeller fra "Boldspilsdugen".

På skolernesmotionsdag.dk kan man se en video, der tydeligt præsenterer "Boldspilsdugen"s muligheder og indhold. Videoen giver en række eksempler på boldspilsundervisningen som en dynamisk proces, og hvor arbejdet med dugens fire modeller giver anledning til kvalitet og læring – både for de erfarne boldspillere og for de uerfarne boldspillere. Her er der også link til 40 forskellige aktiviteter med fokus på bolden, som tydeligt er relevante i arbejdet med "Boldspilsdugen". På samme website er der også et link til forslag til en programsat motionsdag med fokus på boldspil – hvis man mangler inspiration.

"Boldspilsdugen" er fagligt funderet, præcis og overskuelig og kan varmt anbefales til alle idrætslærere og eleverne – en naturlig måde at forene praksis og teori i idrætsundervisningen på.

Husk Skolernes Motionsdag den 14. oktober 2016 med særligt fokus på boldspil.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.073 andre er allerede tilmeldt