Blog
1   8

Folkeskolens ugudelige opgave

Abonner på nyt om Hans Krab Koed i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Fokus på den religiøse dimension til Religionernes Dag Det guddommelige kan ikke begribes med vores begreber – adgangen til det guddommelige kan opnås via følelserne, fortalte lektor Jakob Wolf, der har skrevet bogen ”Det guddommelige” Men er det folkeskolens opgave!

Sans for det guddommelige?

Fokus på den religiøse dimension til Religionernes Dag.

Men det kan da aldrig være vor fælles Folkeskoles opgave.

Hvad er religiøse erfaringer, hvordan kan man tænke religiøsitet og hvordan inddrager man det i religionsundervisningen? Religionernes dag sætter spot på den religiøse dimension af tilværelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Det lyder som et kursus for teologer og præster, og det har sikkert været super godt og spændende. Kan se der var yderst kompetente foredragsholdere.

Men men det er altså et forkert fokus al den stund, der ikke skal forkyndes i Folkeskolen. 

De gode religionslærere burde i stedet have mødt ph.d. Karna Kjeldsen. Hun kan om nogen hjælpe og guide religionslærerne væk fra den skjulte forkyndelse. Læs fx hendes afhandling om "Kristendom i folkeskolens fag"

Det er nemlig en forkert sammenligning, når man henviser til, at ligesom man i både idræt, musk og billedkunst både praktiserer og teoretiserer så skal man også synge salmer og få sans for det guddommelige i kristendomskundskabsfaget.

Det går altså ikke al den stund den religiøse dimension er et postulat og der samtidig er overdreven fokus på netop kristendommen, ofte pænt pakket ind i livsfilosofi.

Prøv bare at synge, så kan du selv mærke, hvordan det er at synge om en anden gud; fx I Østen stiger solen op i islamisk udgave:

Vi hilser dig, oh Herre Gud,På dig hver muslim tror.Muhammed er Dit sendebud,Du i os alle bor.

Tekst: Aminah Echammari

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.310 andre er allerede tilmeldt