Blog
1   4

Regnskoven fældes for at lave grøn energi

Abonner på nyt om Mayamarie Munkholm i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mad, energi og miljø

I denne uge har vi haft besøg af Dansk Vegetarisk forening, som tager ud på skoler og holder workshops om emnet ”Mad og miljø” . Der blev holdt et oplæg om, hvordan den mad vi spiser kan påvirke den globale opvarmning, og eleverne kunne efterfølgende arbejde med forskellige måder at formidle budskabet på. Måske har vi  ” sovet i timen? ”, i øjeblikket bliver der hver dag fældet et område, der svarer til et fodboldsstadion og på årsbasis et område, der svarer til 2 x Danmarks størrelse på verdensplan. Store regnskovsområder bliver fældet for at gøre plads til plantager, hvor man kan dyrke palmetræer, som man bruger til palmeolie. Der foregår i dag en stigende ”skjult import” af palmeolie gennem mange færdigproducerede produkter som kosmetik produkter og ikke mindst i forbindelse med grøn energi, hvor palmeolien bliver brugt i biodiselolie. ing.dk/artikel/europaeiske-bilister-tanker-miljoeskadelig-palmeolie-i-stor-stil-161728

I næste uge følger jeg op på workshoppen, og vi skal i klassen se dokumentarfilmen ”Red Orangutangen” fra DK4 med den danske dyrepasser Lone Dröscher Nielsen, der har kæmpet en utrættelig kamp for at redde orangutangen på indonesiske Borneo, hvor man også rydder regnskoven, så man kan plante palmetræer. Vores geografilærer vil samtidig undervise vores elever i regnskoven som naturgrundlag i et bæredygtigt og globalt perspektiv.

 

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.453 andre er allerede tilmeldt