Anders Petersen, formand for Kolding Lærerkreds, vurderer, at skolerne ville have været nødsaget til at afskedige personale, hvis ikke kommunen havde sat penge af til skoleområdet.

Kolding-lærere jubler behersket over budget 2017

Skolerne i Kolding får tilført 4,3 millioner kr. mere næste år. Det besluttede et enigt byråd i tirsdags. Men pengene dækker kun lige det reform-tilskud, som staten nu stopper.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et enigt byråd i Kolding har indgået forlig om et budget for 2017, der indebærer 4,3 millioner ekstra til folkeskolen næste år og 6,9 millioner per år efter 2018. Lærerne skal dog ikke se frem til mere forberedelsestid eller flere kolleger til at aflaste i den travle hverdag. Pengene vil kun udligne det tomrum, der kommer næste år, når regeringen tilbageruller det tilskud, som nogle kommuner har fået til at indfase reformen.Derfor kan lærerne ånde lettet op - og så heller ikke mere, siger lærerkredsformand Anders Petersen:  

"Jeg er da glad for det signal, politikerne sender os, at de godt ved, skolerne har brug for pengene. Men omvendt ændrer det jo ikke på den situation, at lærerne føler sig meget pressede og ikke føler, de gør deres job særlig godt under de vilkår, der er", siger Anders Petersen.

Lærerne må tilpasse sig

Kolding er den kommune, der bruger færrest penge per elev i folkeskolen om året. 15.127 kroner mindre end gennemsnittet. Og fordi, lærerne på kommunens skoler allerede er pressede på tid og derfor ikke føler, de gør deres arbejde godt nok, er det endnu mere vigtigt med penge til folkeskolen i budgettet, mener lærerformanden.

"I mange andre kommuner er der besparelser. Men det ville vi slet ikke kunne klare her. Hvis ikke vi havde fået de kommunale penge som erstatning for tilskuddet, ville det medføre afskedigelser", siger Anders Petersen.

Nu må lærerne altså fortsætte som hidtil, og det kræver, at lærerne må prøve at være mere tilfredse med det arbejde, de laver. Det vil Anders Petersen prøve at kommunikere ud til medlemmerne.

"Vi skal som lærere fokusere på, hvad vi når og det arbejde, der trods alt lykkes i dagligdagen. Noget vi netop har diskuteret på vores kongres i forbindelse med lærernes arbejdsliv. Men det faktum, at den enkelte lærer mangler tid og råderum, står desværre stadig lysende klart", siger han. 

Læs mere om Kolding Kommune