Uskolet

Efter folketingsreformen: Flere og flere vælger det danske folkestyre fra til fordel for private styreformer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det danske folketing er under pres. Flere og flere vælger den offentlige folkeforsamling fra og skifter til private alternativer. Utilfredsheden skyldes primært de mange forandringer, som Folketinget har gennemgået, senest med den nye folketingsreform.

»Vi ville egentlig ønske, at vi kunne støtte Folketinget«, forklarer en borger. »Men det er ikke et sted at sende sine medborgere hen, især ikke med de alenlange heldagsdebatter, de dræner jo alle for energi«. Borgeren peger desuden på Folketingets problemer med lovforslagscafeer, inklusion af politikere med særlige behov og ikke mindst målstyret hastebehandling.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.