Blog
0   2

Årets matematikvejlederkonference - var du med?

Abonner på nyt om Matematiklærerforeningen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvad var der på tapetet i år? Læs og se mere her!

Som ny blogger på Folkeskolen, har jeg hermed æren af at bringe indtryk fra konferencen, som fandt sted d. 1.9.16 i Odense Congress Center.

Oplevelsen af at møde ca. 300 dedikerede matematikvejledere er fantastisk! Årets program indeholdt oplæg som: ”Jeg gidder ikke mere” (Mona Røsseland, Norge), ”Fra grundskolen til ungdomsuddannelserne. Kan vi skabe sammenhæng i matematiklæringen?” (Brian Krog Christensen, Silkeborg Gymnasium), ”Værktøjer til vejlederrollen” (Britta Vejen Jensen, UCC), Case-fortælling (Anne Conrad-Petersen og Niels Olesen, Ishøj) og ”It i folkeskolens matematikundervisning” (Adrian Bull, læringskonsulent UVM). Bent Lindhardt to temperaturen på DMN og hvordan fremtiden ser ud og Peter Ettrup Larsen dirigerede os igennem et oplæg med musikken og dirigentrollen som omdrejningspunkt - relateret til rollen som lærer og vejleder. Hvis du er interesseret i at se oplægsholdernes powerpoints (igen), kan du hente dem her: OPLÆG FRA 1.9.2016

Jeg talte med flere vejledere den dag, som var begejstrede for dagen og udtryk som: ”Det er meget bedre end sidste år”, ”Hvor er det en fin sammenhæng” og ”Super relevant” var nogle af dem, der fløj gennem luften - uopfordret vel at mærke :-)

Artiklen fortsætter under banneret

Markedspladsen var et fint sted at blive informeret om forskellige tiltag inden for vores fag, men jeg savnede flere matematikvejledere, der gerne ville dele deres oplevelser og erfaringer fra deres hverdag. Måske har planlægningsgruppen ikke været tydelige nok i forhold til, hvilke forventninger der er til de personer, der frivilligt stiller op i Staderne?

Planlægningsgruppen tager gerne i mod gode råd og ideer til, hvad vi kan gøre bedre både på markedspladsen og på konferencen generelt. Dette har vi også lagt op til i evalueringen, som 93 deltagere i skrivende stund har besvaret - det ville være dejligt, hvis alle gav deres mening til kende, så hvis du var med på dagen og har fem minutter til overs, så gå lige ind på: EVALUERING 1.9.2016 og besvar spørgsmålene og kom med dine gode ideer til næste konference.

81 procent af besvarelserne har tilkendegivet, at de gerne vil komme til konference en gang om året, så vi holder fast i den kadence. Derudover har vi fået fine input til emner og personer, så vi går snart i gang med at planlægge den næste konference - vi ses næste år!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.295 andre er allerede tilmeldt