Halsnæs Kommune
0   29

Halsnæs demonstrerede for velfærd

Over hele landet var der i går demonstrationer mod nedskæringer. I Frederiksværk demonstrerede 250 borgere med Velfærdsalliancen.

Michael Bie Andersen, der er lærerkredsformand i Halsnæs, fortæller at der er to grunde til, at han og så mange andre valgte at går på gaden i går:

"Det handler for det første om effektiviseringer. Vi effektiviserer og løber stærkere ude kommunalt. Når vi tæller op, så er der nedlagt omkring 125 lærerstillinger. Mit bud er, at omkring 50 af stillingerne kan tilskrives faldende elevtal", siger kredsformanden og peger på, at besparelserne er opnået ved at lade lærerne undervise mere, ved højere klassekvotienter og skolesammenlægninger og ved at fjerne mange af lærernes øvrige opgaver på skolerne.

Artiklen fortsætter under banneret

"Nu er vi ved at være der, hvor tingene er ved at brænde sammen", siger kredsformanden.

Den anden vigtige dagsorden i går var det kommunale selvstyre - for selvom omprioriteringsbidraget blev afskaffet, blev det jo erstattet af et 'moderniserings- og effektiviseringsbidrag':

"Vi er ikke altid enige i den måde, som man prioriterer skoleområdet, men vi synes, det er vigtigt, at lokalpolitikerne har muligheden for at prioritere", siger Michael Bie Andersen, han oplever, at besparelsen igen og findes blandt de udførende medarbejdere.

"Vi oplever, at det er de yderste medarbejdere, effektiviseringen ender hos. Når man fra det ene år til det andet skal undervise 100 timer mere om året, hvad er det så for nogle opgaver, at man ikke skal løse? Det er der ikke nogen, der fortæller. Det må lærerne selv finde ud af og tage ansvar for. Det samme gælder over hele linjen, ansvaret for at prioritere, hvordan man løser opgaven, ligger i det yderste led. Det er ikke i orden, for der kan ikke effektiviseres mere. Folk synes, det er nok, og heroppe har vi måske mærket det en tand mere, så derfor er folk selvfølgelig på mærkerne", siger kredsformanden og fortæller, at der i Halsnæs er et godt samarbejde mellem de faglige organisationer, blandt andet omkring Velfærdsalliancen.

Det var gået lidt stærkt i første omgang. Artiklen er rettet til 19/9 kl. 10, red.

Læs mere på Velfærdsalliancen.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ