Overenskomstens udmøntning

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Næsten en million kroner bevilgede hovedstyrelsen til foreningens arbejde med at føre den nye overenskomst ud i livet.

På baggrund af et oplæg fra formanden, som hovedstyrelsen fik i juni, har sekretariatet hen over sommeren arbejdet på højtryk med forberedelsen. Hovedstyrelsen skulle stort set kun nikke ja, men det blev der brugt mange ord på. For sagen har selvfølgelig høj prioritet overalt, og Kommunernes Landsforenings udmeldinger om, hvordan man dér mener, at overenskomsten og arbejdstidsaftalen skal bruges, har vakt voldsom harme.

Anni Herfort fortalte, at hun allerede havde sendt et vredt indlæg til fagbladet 'Danske Kommuner', og en enig hovedstyrelse besluttede, at der også skulle sendes et brev til Kommunernes Landsforenings formand. (Se artiklen: 'Lærerne skal klemmes på tiden').

Foreningens plan for udmøntning af overenskomsten betyder, at der skal gennemføres kurser og holdes orienteringsmøder på alle niveauer.

Selv om sekretariatets tidsplan var stram, bad hovedstyrelsen om, at en række aktiviteter blev fremskyndet. Planen indbefatter blandt andet, at der uddannes et hold instruktører.