Blog
0   6

Den meget dovne sæl.

Abonner på nyt om Biologi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Efter en skøn ferie i det sydfranske var det helt perfekt, da der forleden aften blev vist en udsendelse om den vilde, franske natur – troede jeg.

Jeg kan godt lide at se en naturudsendelse en gang imellem og nyde de smukke billeder og måske endda lære noget nyt. Men det med at lære nyt står det nogle gange temmelig sløjt til med. I den pågældende udsendelse var der faktuelle fejl og dyrene blev tillagt menneskelige egenskaber i en sådan grad, at jeg endte med at se noget andet. Jeg kunne simpelthen ikke holde det ud – på trods af de smukke, smukke optagelser.

Det begyndte med en kronhjort, som blev omtalt som et rådyr. Senere var der en sæl – arten ikke nærmere specificeret – som tog sig en lur under vandet.  Imens blev der forklaret om dens evne til at sænke pulsen og derved bruge mindre ilt. Meget fint, indtil følgende sætning blev sagt: Sælen har kun et ønske her i livet – at dovne og få sig en god lur – og den hader at blive forstyrret, når den sover.” 

Jeg ved nærmest ikke, om jeg skal grine eller græde. Speaken er sikkert leveret af den franske Tv-station og oversat til dansk, men er det for meget forlangt lige at sætte en fagperson til at læse og se det igennem, inden man sender det ud? Åbenbart.

I det mindste havde de da ikke givet dyrene navne.....

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt