Blog
0   12

Det ensomme teamsamarbejde

Abonner på nyt om Fysik/kemi i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”Når min far kommer hjem, er min mor lige gået, når min mor kommer hjem ….” dette ufuldendte citat stammer fra en sang af Povl Kjøller og handler om, hvordan børn oplever at deres forældre har en fortravlet hverdag. Denne sang er igen blevet aktuel med den nuværende arbejdstidsaftale og det skærpede krav om teamsamarbejde.

 

De gode intentioner om et integreret naturfag hindres desværre alt for ofte af en ufuldstændig skemaplanlægning. Naturfagslærernes muligheder for at mødes, er med en længere undervisningsdag til eleverne og skemaer der ikke har det nødvendige fokus på muligheden for samarbejde saboteret ideen om et styrket fælles naturfag i folkeskolen.   

Der er et øget krav om samarbejde, som på mange skoler ikke honoreres. Når biologilæreren har forberedelsestid underviser fysik/kemilæreren og Geografilæreren er på inklusionskursus.  Det betyder dog ikke at biologilæreren kan forberede sig koncentreret til undervisning i eget fagområde.  De kontorfællesskaber der går underbetegnelsen ”lærernes arbejdsrum” egner sig langt bedre til at huse et call-center end til fordybelse. 

Jeg mener ikke løsningen er at uddanne lærere til at under i alle tre fag. For mig, er det netop i samarbejdet mellem de tre naturfagslærere, at 1+1+1>3. Vi skal med dialogen i fællesskabet inspirere hinanden til en øget faglighed. Derfor skal undervisningen af de tre naturfag varetages af tre lærere, der med hvert sit fagfaglige udgangspunkt byder ind, også når der arbejdes med fællesfaglige forløb.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvis vi vil styrke naturfagsundervisningen gennem samarbejde mellem naturfagene, så skal lærerne have mulighed for at samarbejde. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt