Anmeldelse

Ubegribelige grublere

Ubegribelige grublere

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er et ganske udmærket "ekstramateriale" til matematikundervisningen, der foreligger her. Langt mere udfordrende end almindelig taltræning, skønt det er der faktisk også. Titlen skal man bare tage som det bogstavrim, den er. Der er ikke megen ubegribelig grublen her - tværtimod kan mange elever arbejde med opgaverne med udbytte, fordi der lægges op til at bruge konkrete metoder, hvor det er muligt. Centicuber sættes sammen, der tegnes på prikpapir, der klippes i papir, og man kan også sagtens få brug for andre materialer eller apparater.

Hæftet er angiveligt tiltænkt elever, der har brug for flere udfordringer i den daglige matematikundervisning, spændet er 5.-9. klasse. Det første skrives sikkert, fordi det er moderne - og klassetrinsspændet modsiger det lidt. Mon der menes, at kvikke elever i 5. kan klare opgaver, som knap så kvikke først klarer i 9.?

Det holder heldigvis ikke rigtigt for de fleste af de her foreliggende udfordringer, især ikke med de påtænkte konkrete metoder. Der er selvfølgelig elever, som ikke synes, udfordringer af den art, som findes i hæftet, er spændende. De skal have lov til at beskæftige sig med andre udfordringer. Det har ikke nødvendigvis noget med "kvik" at gøre.

Kopihæftet koster en bondegård; men der medfølger fri kopiret - altså uden yderligere betaling via Copydan - så prisen er faktisk meget rimelig. Jeg ville ikke betænke mig på at købe et eksemplar eller to til min skole.

På www.kolorit.gyldendal.dk findes den udbyggede lærervejledning sammen med mange andre brugbare sager.

Powered by Labrador CMS