Anmeldelse

Årets danske børnesange 2008

Årets danske børnesange 2008

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I hæftet præsenteres 17 meget forskellige børnesange; noget for enhver smag og for forskellige aldre. Mange af komponisterne og tekstforfatterne kender man fra andre sammenhænge og for udgivelser i eget navn, andre er nye og helt bestemt spændende navne.

Med en kliché fra idrættens verden er bundniveauet i hæftet påfaldende højt, hvilket indikerer, at der er stor grøde i produktionen af nye sange. Der må simpelthen have været rigtig meget at vælge imellem. Der er således stort set kun gode sange med.

Alligevel vil jeg, efter en del gennemspilninger ved klaveret og en del gennemlytninger af cd'en, hævde, at det nok kun er en god halvdel, der vil stå distancen som fællessang i en skoleklasse eller til morgensang. Af disse skal først og fremmest nævnes "ABC-sangen" af  Anders Jacobsen; en frisk bossa-agtig opdatering af den gamle sang tilsat lidt fy-fy-skamme. Det er en vinder. Endvidere tror jeg meget på "Daggrylandet" af Keld Nørmark Sørensen og "Danmark, du er min" af Cathrine Nordseth. Førstnævnte på grund af en meget levende beskrivelse af den gryende, ubrugte morgenstund, og den anden fordi det her lykkes at forene en flot beskrivelse af Danmark med en rigtig god, sangbar og flot becifret melodi.

I kraft af en sej, langsom calypso-rytme er vi i Bjarne List Nielsens "Nu vågner savannen" i høj grad til stede på savannen og klar til at synge med  på omkvædet: "Ga-ga-hæ-jæ-jæ". Endnu én af mange vindersange.

Meget vellydende cd med inspirerende klaverspil medfølger.