Anmeldelse

Jord i hovedet

Jord i hovedet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kræver lidt af de små grå at gå i lag med avisen og dens opgaver - så helt jord i hovedet skal man som læser bestemt ikke have, skønt det ellers er navnet på den nye skoleavis. Her behandles Danmarks geologi fra kridttiden og et stykke ud i fremtiden. Kort sagt mere end 70 millioner år behandlet på 24 sider, hvilket ikke levner meget plads til de store forklaringer.

Overraskende nok formår avisen alligevel at fortælle det væsentligste om de forskellige perioder, der trækkes frem, efterhånden som man læser sig igennem siderne, og det er så tilpas godt, at man som læser føler sig vel orienteret. Opbygningen er på artikelform, og indlæggene er alle ganske velskrevne.

Artiklerne ledsages af en passende mængde billeder og illustrationer, så der er en god balance. Rundt om på siderne er der henvisninger til internetdelen af avisen, hvor der findes supplerende oplysninger, opgaver til de enkelte sider og en lærervejledning. Internetdelen er generelt rigtig god, ligesom navigationen på siden også fungerer godt. De ønskede oplysninger er lettilgængelige og ganske rigelige i forhold til, hvad man ellers kunne forvente af en tilnærmelsesvis gratis udgivelse, som i øvrigt er yderst diskret, grænsende til det usynlige, hvad angår reklamer og lignende - rigtig dejligt.

Man har som anmelder lov til at lade sig overraske, hvilket bestemt er tilfældet her. Rigtig godt, nærmest gratis og ganske anvendeligt i undervisningssammenhænge fra omkring 6. klasse.