Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Stor barakskole i Frederiksværk

Som følge af opførelse og senere udvidelse af Det danske Stålvalseværk i Frederiksværk, der nu beskæftiger cirka 600 mand, har det på grund af den dermed følgende børnetilvækst været nødvendigt at planlægge en større udvidelse af skolen.

Da der imidlertid ikke kunne fås byggetilladelse til opførelse af en projekteret nybygning, så byrådet sig nødsaget til at købe 16 flygtningebarakker, der nu er opført omkring en særlig legeplads og afgiver 15 undervisningslokaler for grundskolen og et lærerværelse med tilstødende kontor.

En ny gymnastiksal er samtidig opført, så skolen nu råder over 2 moderne gymnastiksale og i alt 32 undervisningslokaler, der vil kunne rumme cirka 800 elever; endvidere er der anlagt en håndboldbane mellem de to skoleafdelinger.

Såvel skolens lærerpersonale som elever er glade for de nye lokaler, der har kunnet opføres for cirka en trediedel af normale byggeudgifter.

Folkeskolen nummer 34

august 1949

For 25 år siden

Vil ikke støtte lejrskoler

I en tid, hvor man diskuterer, om man skal betale for at gå til læge, mener folketingsmand Kristen Poulsgaard (Fremskridtspartiet), det er mere socialt forsvarligt at sløjfe de tilbud, der gives til lejrskoler. Poulsgaard spørger undervisningsminister Tove Nielsen, hvad lejrskolerne i øjeblikket koster skatteborgerne, og om ministeren ikke finder det rimeligt at 'sløjfe disse skjulte ferierejser'. I motiveringen for spørgsmålet anfører Poulsgaard blandt andet, at lejrskolerne er klart asociale, idet en del børn ikke kommer med, fordi forældrene ikke er i stand til at betale de 200 kroner, som lejrskoleopholdet koster dem.

Folkeskolen nummer 30-32

august 1974