Anmeldelse Sløjd
0   0

Snit din egen fugl

Der er ikke noget som at se en lille fuglekrop blive til mellem hænderne på en – at kunne dekorere den, så den ligner noget, og til sidst at kunne nyde at se den på sit værelse eller et andet sted.

Snittede småfugle

Fakta


Titel
Snittede småfugle

Forfatter
Frank Egholm

Pris
198

Sider
64

Forlag
Aslak

Undertegnede har i mange år været vildt imponeret, når jeg på udstillinger eller andre steder så snittede småfugle. De virker så virkelige og så imponerende som snittearbejder – og så kommer der en bog fra Frank Egholms hånd om, ”hvordan man lige gør det”.

Artiklen fortsætter under banneret

"Snittede småfugle" beskriver hele arbejdsgangen: optegning, udsavning, snitning, næb, vinger, hale og øjne. Ind mellem de nævnte afsnit er der på rette sted i teksten behandlet sikkerhed ved snittearbejdet og selve snitningens teknikker. Forfatteren nævner, at snitningen af fugle er for folk fra 11-årsalderen og op, men selv om bogen også er for voksne, virker de to sidstnævnte tekstområder velanbragte.

Dekorationsmalingen af fuglene forklares ud fra malingen af dompappen og blåmejsen. Der er gode trin for trin-forklaringer, hvor der fortælles om både malingtype og malingens forløb.

Da fuglene også skal kunne være et sted, er der afsnit om fugl på pind, fugl på rede, fugl på halvstamme, redekasse med fugl og så videre. Forfatteren har tænkt og arbejdet meget alsidigt og varieret i materialet til denne bog.

Bogen slutter med nogle afsnit om skabeloner til fugle, om at lave sit eget ”snittesæde” og med forhandlerliste og link til nettet til yderligere inspiration, så der er faktisk ingen undskyldning for ikke bare at gå i gang.

Det er en bog, der henvender sig dels til voksne, der kan lide at snitte, og som mangler lidt inspiration omkring fuglesnitning, dels til mellemstore og store børn privat, i institutioner og skoler. Ikke desto mindre bør bogen anskaffes og stå på værkstedet!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.292 andre er allerede tilmeldt