Anmeldelse

Hjælp jeg skal undervise i idræt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette lille hæfte er en håndsrækning til vikaren eller den ikke idrætsuddannede lærer, der skal være vikar i 0.-2. klasse i idræt. Materialet giver uge for uge ideer til indholdet i idrætstimen. Intentionerne med aktiviteterne er et højt aktivitetsniveau med udgangspunkt i det legende. Der er ideer til aktiviteter inden for fagets forskellige områder: opvarmning, boldbasis, lege, redskaber og rytmik. Der er illustreret med fine tegninger. Bagest i hæftet er der fem sider med aktivitetskort, der frit kan kopieres og bruges i undervisningen. Der er også en liste over den anvendte musik.

For vikaren i idræt er materialet et udmærket alternativ til at spille rundbold og stikbold, men for den uddannede lærer kan materialet ikke stå alene. Her er der brug for kriterier for udvælgelse, målsætning og progression.